adj.
date CRUEL
FEW II-2 1367 : crudelis DUR […] une aultre vigne appellé Albatica, qui moult doubte tempeste d’orage et fait cruel et dur vin […]. Anon. [Pietro de’ Crescenzi], Livre des prouffitz champestres et ruraulx, Bonhomme, 1373, livre IV, chap. 4, fol. 72r. Du vin : vin eaveus doit estre eschivé, si comme vin de France ; vin fort et cruel, si comme vin d'Auserre ; vin gros, si comme vin de Montpellier. Anon. [Henri de Mondeville], Chirurgie, 1314, chap. 786, p. 194.

Qui procure une sensation gustative sans rondeur, sans moelleux, en parlant du vin.

CRUEULX Les anchiens philosophes et les sages fusiciens apelerent ceste maniere de venin que nous avons dit « anapellis », car « anapellis » si est dit de « ana », qui vaut a dire « retro », et « retro », c'est a dire, « deriere », et de « pello », qui vaut a dire « bouter », car c’est nature deboutée ariere et muee, aussi comme elle fu en le pucelle dont je vous ay parlé, ou pour ce que ce venin doit estre arriere boutés de toutes coses, pour ce que il est trop crueulx. Anon., Placides et Timeo 1, fin XIIIe s., p. 113.

Qui est extrêmement fort, violent, en parlant de venin.