Avelainessont confites aussi en telle maniere comme le gingebrat.
Avelineest un fruit bien congneu ; et les unes sont sauvages, qui sont de bois, et les aultres franches. Les sauvages sont menues et savoureuses et ont grosse escaille. Les franches sont les unes grosses et rondes, et les aultres longues. Les longues sont les plustost meures et plus savoureuses.
Fruit cultivé pour la nourriture des hommes, noisette.
Mais ore toi dirai sens doutanç quez choses al poumont funt nuisance: [...] nois, chastaingnes,avellanes, chascune diete trop seche [...].
Se vous volés removoir le aacement des dens ki sovent avient, machiés pourcelainne, amandes,avelainnes, froumage rosti ; et vin caut tenir en le bouce, et sel, et totes [ces] coses caudes ostent tels maladies […].
[…] au soir en maniere d'uneavelaine[…].
Corylus avellana
De l’aveline, aultrement noix de couldre [...].
Avellaine, en latin avellana, c’est la noix qui croist en couldre et est de chaulde et seche nature.
Avellane, ce sontavellaines.