nomfém.FEW II-1 658b :chrysosGRISOMOLEDes autres fruis mang[ü]e on bien plus maintes fois por les maladies removoir que por boin nourissement qu’il doignent, si com de mangier coins, poires et autres pesans fruis por les viandes avaler et si com de mengier cohordes, mielons, lomies,grisomoles, piesches, poumes en esté au vin, por le grant caut et por le forcele, ou por le fie caut refroidier.Aldebrandin de Sienne, , 1256, p. 14.Crisomiles[...] sont froides et moistes ou secont degré, et engenrent fleume gros et vissieus, et qui les mang[ü]e il ne puet escaper sans fievre.Aldebrandin de Sienne, , 1256, p. 151.Ce fruit, en tant qu'il est à prendre ou à éviter dans certaines diètes.CRISOMILLEEt pour oster l'enfluxe et douleur qui y est il est bon d'y mettre de l'uile de noiaus de peches et de noyaus decrisomillesqui est une maniere de petites pecches bien flairans.Anon. [Guido Parato], , 1459, fol. 33r.Ce fruit, en tant que son noyau entre dans la composition d'un médicament composé qui évite douleurs et enflures.CRISOMILLEGRISOMILETaxinomie moderne : Prunus armeniaca L., famille des Rosaceae.Crisomilessont petites pesketes et sont froides et moistes ou secont degré […]Aldebrandin de Sienne, , 1256, p. 151.Grisomilesoucrisomilesce sont fruitz qui ne croissent point en ce pays et sont fruitz qui ressemblent a peches.Anon., , XVe s., p. 73.[…]crisomillesqui est une maniere de petites pecches bien flairans.Anon. [Guido Parato], , 1459, fol. 33r.Petit fruit rond et parfumé, à noyau et à chair jaune-orangé, abricot.